Emfază și meschinărie

Așa cum bine se știe la Campionatul Mondial IARU care se va desfășura weekend-ul următor un punct de interes pentru competitori este acela de a lucra cât mai multe stații cu sufixul  „HQ” care, în mod normal, notifică stația reprezentativă  a unei organizații naționale, și este una, nu mai multe, și constituie multiplicator.

In cazul țării noastre, România, stația reprezentativă, stația Federației Române de Radioamatorism, este YR0HQ.

Din păcate legislația țării noastre este una permisivă, din punctul meu de vedere inacceptabil de permisivă, astfel că oricine dorește iși poate trage un indicativ special care să aiba sufixul „HQ” așa cum s-a întâmplat de curând prin alocarea unei terțe organizații a indicativului YP0HQ.

După  parerea mea un joc murdar și lipsit de fair play făcut de cei de la ARR, (Asociația Radioclubul României), ceva în genul „să moară și capra vecinului”. Ei sunt cei care intenționat și cu un scop pueril au cerut și au primit indicativul YP0HQ. Este greu de înțeles de ce dacă au vrut să demonstreze că sunt mai buni decât Echipa Naționala a României, cea care va lucra cu indicativul YR0HQ, nu au făcut-o cinstit folosind indicativul de concurs YP1S, fără a obstrucționa echipa adversă. Și nu înțeleg de când echipa reprezentativă a României este un adversar pentru un radioamator YO sau o asociație YO  oricare ar fi aceasta.

Ma mir că Dan, YO9FNP, unul dintre fondatorii ARR, pe care-l știam un om de caracter, cu principii sănătoase și curate și care a investit enorm de mult sufletește și material în baza sa de concurs de la Daia (ca să amintesc doar cireașa de pe tort, un Optibeam 17/4 cocoțat pe un turn corespunzător și un liniar OM3500HF) a acceptat așa ceva.

Să încerci să subminezi performanța echipei naționale, să o șicanezi, să-i bagi bețe în roate, mi se pare josnic și nedemn de un radioamator YO. În fond este echipa țării tale. În mod normal și logic ar trebui să o ajuți și să te bucuri de performanța ei. Poate ai făcut și tu parte din această echipă, poate ai fost coleg și coechipier cu ceilalți, te-ai bucurat pentru reușita sau te-ai întristat pentru eșec și vii acum să dai cu piciorul și să scuipi pe munca unor oameni care din pasiune și devotament, fără nici un fel de pretenții, vor face tot ce este omenește posibil să ne reprezinte cu succes. Este jalnic!!!

Daca stau bine să mă gândesc cred că cei de la ARR ar fi avut veleități de lider, ar fi vrut și poate mai vor ca ARR să devină forul național care să reprezinte radioamatorismul YO, să ne reprezinte pe plan internațional, la IARU și poate la alte organisme internaționale și să ia locul FRR. Nu așa, nu prin astfel de acțiuni, nu prin lovituri parșive ne vor putea convinge că alături de ei ne va fi mai bine. Ce încredere pot să am în niște indivizi care calcă în picioare stindardul țării și pe cei care încearcă să-l facă să fluture pe o treaptă cât mai înaltă.

Poate că am înțeles atacurile celor mai sus amintiți la adresa vechii alcătuiri a conducerii federației noastre și le-am tolerat cu o oarecare înțelegere, eu însumi și poate mulți dintre voi fiind nemulțumiți de acțiunile sau inacțiunile federației, dar să continui să ponegrești pe unde apuci și acum când încă nu s-a uscat cerneala pe numirile unui nou secretar general, în persoana lui Lom Ionuț, YO3IMN și a unui nou secretar federal, în persoana lui Mitruț Marius, YO3CZW, oameni care nu pot fi suspicionați că ar fi lipsiți de bune intenții, mi se pare grotesc. Este ca și cum ai cataloga întreaga suflare radioamatoricească românească ca fiind incompetentă. Să-i lăsăm pe acești oameni, care au avut curajul să preia frâiele federației într-un moment greu, să se desfășoare, să-și facă treaba și mai mult decât atât sâ-i sprijinim dacă putem.

Probabil că impactul apariției a încă unui indicativ cu sufixul „HQ” va fi mic, va creea o mică nedumerire printre competitori, dar este vorba de gest și de imaginea noastră, a radioamatorilor YO.

Urez succes echipei naționale și lui Adrian, YO3APJ, coordonatorul ei. Sunt sigur că vor face tot ce este posibil să acceseze unul din locurile fruntașe chiar dacă unii nu doresc acest lucru.

73 de YO5AM

 

YO5AM

Marius, YO5AM

44 de comentarii la „Emfază și meschinărie

  1. Din intamplare Duminica 6 Iulie am fost la Preluca Veche KN17UL cu yo5ocz si yo5dae din Zalau pentru UHF VHF contest si am urmarit QTC – ul. M-am si prezentat dar nu am reusit sa deschid repetorul asa ca am urmarit cu atentie temele prezentate. Mi a crescut inima de cele prezentate despre YP0HQ. Credeam ca sunt cam in minoritate cand am mai postat despre meschinaria ARR fata de care am toata recunostinta pana la acest machiavelism de joasa speta. Am vorbit la tel. si cu Dan – yo9fnp pe care am apreciat mult ca si cu yo9rij – Petrica dar din pacate s-au lasat disi de valul orgoliilor oarbe. YO5AM a reusit sa expuna esenta in randurile sale sincere in sincron total cu parerile mele dar cred ca si a altora care nu exprima parerile doar tac. 73 de yo5ajr Miki

    1. Te salut Miki si imi pare tare rau ca nu ai reusit sa deschizi repetorul,poate duminica viitoare,mi-ar face mare placere sa te aud si sa-ti spui parerea in direct.Stiu ca esti unul dintre cei care au curajul s-o faca.
      In ce priveste cele spuse in articol, au fost spuse sincer si fara nici un fel de parti-pris.Cand a fost cazul am criticat federatia si sa sti ca am facut-o de nenumarate ori in qtc-urile noastre duminicale.Imi pare rau pentru cei de la ARR,care sunt oameni de certa valoare.
      73 de yo5am , Marius

  2. Voi fi mereu alaturi de cea de care m-am indragostit prin anii 60 (FRR)si cu care m-am casatorit in 75 luandu-mi numele YO9BPX. Am avut momente frumoase impreuna, am creat urmasi care la randul lor si-au obtinut indicative si au format alti tineri urmasi. Intre timp iubita mea a imbatranit, nu mai arata asa cum era in tinerete si are nevoie de sprijinul meu. Nu pot sa-i intorc spatele atunci cand are mai multa nevoie de mine si voi incerca sa o sustin in momentele grele prin care trece. Poate ca medicii care o ingrijesc nu sunt de cea mai buna calitate dar se zbat sa faca ceva, poate tratamentul nu este cel mai potrivit dar e mai bun decat nimic,asa ca EU si poate multi ca mine vom incerca sa extirpam partile rele lasand loc unei evolutii normale.
    Cu deosebita stima Mihai YO9BPX

    1. Frumos spus Mihai. Randurile tale imi merg la suflet.Intradevar iubita noastra a imbatranit , dar acum noii medici poate-i vor nimerii medicatia si ii vor reda vigoarea.Sunt sigur ca vor incerca sa faca tot ce-i omeneste posibil si vred ca vor reusi,iar daca printre noi sunt multi ca tine , si sunt convins ca sunt, care-i vor oferi bratul sa se sprijine ,iubita noastra
      va pasi alaturi de noi semeata si mandra ca odinioara.
      73 de yo5am , Marius

  3. Fiecare cu parerea lui. Era bine daca ati fi corectat articolul inainte de publicare, este plin de greseli gramaticale.
    Dar sa revenim:
    Nu stiu unde e meschinaria mai mare: la YP0HQ unde toti membrii echipei participa in concurs de placere, sau la YR0HQ unde, in goana dupa un loc cat mai sus in clasament pentru a fi raportat la forurile superioare, se calca in picioare orice, inclusiv regulamentul concursului…
    Prietenii stiu de ce! HI HI

    1. Dan , daca vrei sa facem o analiza gramaticala pe text o putem face ,dar cred ca este din nou o jalnica incercare de a ocoli subiectul articolului.
      Daca membrii echipei voastre lucreaza din placere,asa cum este si normal s-o faca,atunci pot concura cu oricare alt indicativ din sumedenia de indicative pe care le aveti alocate.
      Nu ti se pare ca YP9S suna mai bine si este mai scurt decat YP0HQ?
      Cat priveste „goana dupa un loc cat mai sus in clasament” , pai mi se pare ca tocmai acesta este scopul si telul competitorilor si a echipei nationale cand participa intr-o competitie.
      Iar daca sti ca cineva calca orice in picioare,inclusiv regulamentul concursului te rog sa o faci cu subiect si predicat.
      73 de yo5am, Marius

    2. De ce nu spuneti lucrurilor pe nume, daca tot postati intr-un spatiu public? Poate mai suntem dintre cei ce nu facem parte din categoria „prieteni” si nu stim la cine va referiti cand spuneti ca „preitenii stiu de ce”. Daca aveti informatii si mai ales dovezi legate de faptul ca membrii echipei YR0HQ au incalcat sau incearca sa incalce regulamentul concursului IARU, de ce nu va adresati direct organizatorului?

  4. Mare lucru este logica.Am facut toate diligentele ca sa nu ne facem de ras.De pomana.Deci statia reprezentativa a unei tari o face din trufie iar una care pune „talpi”nationalei , o face din placere,probabil sadica? „O tempora ,o mores”…….

  5. Asa este Dan, yo9fnp,chiar se incalca orice principiu !Se vorbeste pri Suceava, ca Anton, yo8nr, ar fi fost amenintat cu „confiscarea” tranceiverului, daca nu permite accesul la statie unui operator venit tocmai din Galati care sa lucreze pt. yr0hq!! Oare cu ce ati contribuit la acel setup ca sa ajungeti sa amenintati un ham de virsta si talia lui Anton ? Pt. normalitate trebuie sa plece 2-3 nu sa vina alti yesmani . Mult succes in IARU. Dupa 10 ani (din care 5 pt. hq ) noi (yo8krr) nu vom participa la IARU.
    Situatia este mult mai grava si nu cred ca cunoasteti problemele. Apropo, intentionam sa repunem repetorul pe Calimani yo8c pe R2, oare nu o sa fie probleme ? Inca o data , mult succes !

    1. @Ghita, asta cu amenintarea o confirm si eu. Personal am „semnale” ca am fost pus pe „urmarire” cu promisiuni ferme ca voi fi redus la tacere prin „toate mijloacele” !Stau si il intreb pe amicul YO5AM, in fond pe cine apara? A facut acest demers public din proprie initiativa sau la cerere?(Un raspuns sincer este necesar, daca exista verticalitate!) Este radioamatorismul o indeletnicire nobila, unde ne facem ca ne manifestam liber, ideile constructive, si unde comunicam liber, sau este radioamatorismul un paravan pentru alte indelentniciri? Sunt sigur ca stiti cu precizie cine sunt cei ce care va conduc!?! Imi permit sa trag un semnal de alarma si sa spun aici ca: Atentie! In curand, in aceeasi maniera, incurajand si acoperind, astfel de manifestari „totalitariste” ale varfului conducerii, radiomaatorismul nu va mai apartine radioamatorilor! Va pot ruga sa mai aveti, un bob zabava, si veti avea ocazia sa cunoasteti meschinariile de care pomeniti ale unor „jucatori”!! Radioamatorismul pentru unii, este locul perfect unde se pot ascunde pentru a poza in „fete mari”! Intradevar nu trebuie sa plece toti, ci cativa pentru ca FRR sa revina la ce a fost si sa se inscrie pe drumul drept de evolutie, pe care il doriti (si pe care il doresc) dr OM YO5AM! „Nu totul este ceea ce pare a fi!” 73! Cu respect si cele mai bune intentii!

  6. @ YO5AM:
    Bineinteles ca alegerea indicativului YP0HQ nu este intamplatoare. Acest proiect se doreste a fi inclusiv o forma de protest cu privire la faptul ca ceea ce se intampla la FRR de ceva vreme nu este deloc in regula. La conducerea acestei organizatii au ajuns persoane care nu au nici o legatura cu radioamatorismul, radioamatori facuti „la norma” si care actioneaza ca atare. FRR ne reprezinta in continure in mod rusinos atat la IARU (nu am auzit nimic despre trimiterea de reprezentanti competenti in comisiile IARU, ignorate in continuare), cat si la diferitele evenimente ale radioamatorilor: ori lipsesc cu desavarsire (Kazanlak), ori se rezuma la o prezenta… bahica (Friedrichshafen).
    Conducerea recent aleasa a FRR tace in continuare; astept cu nerabdare informatii despre un birou QSL functional (in ambele directii), despre revista disparuta dupa preluarea coordonarii ei de catre presedintele Neacsu, despre atragerea de fonduri private ca alternativa la vesnica milogeala la MTS, despre multe lucruri care tin de normalitate.

    @ YO8CLN:
    DR OM Ghita, aveti multa dreptate: conducerea FRR trebuie sa inteleaga odata ca politica pumnului in gura este de domeniul trecutului. Transmiterea de instructiuni de la „centru”, amenintarea cu „sanctiuni sportive” nu functioneaza in acest hobby.

    Asteptam ca FRR sa revina la normalitate!
    Pana atunci… YP0HQ!

    73,
    Dan
    YO9FNP

    1. Haida de !!! O spui ca si cum ti-ar pasa de federatie.
      Ne credeti tampiti!?
      Daca voi cei de la ARR aveti ceva cu presedintele federatiei va priveste direct si personal.Pana una alta presedintele federatiei a fost ales democratic prin votul reprezentantilor cluburilor afiliate , voturi care nu pot fi ignorate de nimeni.
      Atata timp cat prin actiunile tale meschine subminezi indicativul tarii tale,YO si munca celor care au depus efort ca sa reprezinte cu demnitate culorile tarii noastre ,nu ai dreptul sa ceri si sa pretinzi ceva de la federatie.
      Veti mai avea vreodata obrazul sa schimbati controale cu cei pe care-i sabotati acum?
      Dupa concurs voi face cunoscuta ( cu permisiunea celor in cauza) componenta echipei nationale.
      Ati ajuns sa fiti exact ca cei care ne fac de ras pe afara;sper sa nu apuc sa traies clipa cand corespondentul sa nu-mi raspunda la chemare pentru ca sunt YO.
      Si orice ati face voi acolo , ca sa subminati echipa nationala ,aceasta echipa nationala este si va ramane YR0HQ ,echipa Federatiei Romane de Radioamatorism.
      73′ de YO5AM ,Marius

    2. Daca nu ne-ar fi pasat de federatie,si de radioamatorismul romanesc, nu am fi creeat antivirusul ARR! Cine intelege bine, cine nu!,nu! Si totusi cine vorbeste in numele FRR,aici?Cu respect!

  7. Stiu ,Francisc,ca nu astepti un raspuns de la cei blamati de tine si probabil nici nu-l vei primi,insa vreau sa precizez ca m-au intristat cuvintele tale , pentru ca am inteles si m-am cutremurat de veridicitatea spuselor tale,de faptul ca fiind o mana de oameni,doar o mana de oameni, binecuvantati cu aceasta indeletnicire nobila , o pasiune care prin insasi specificul ei ar trebui sa ne uneasca , sa ne bucure ,sa dea sens vietii nostre,tocmai aceasta indeletnicire creaza orgolii si aduce mahnire si nedumerire.
    Voi dezvolta aceasta idee poate chiar la qtc-ul de duminica de pe repetor.
    Cu multa stima,YO5AM,Marius

  8. @YO9FNP: „Acest proiect se doreste a fi inclusiv o forma de protest cu privire la faptul ca ceea ce se intampla la FRR de ceva vreme nu este deloc in regula…” Tot ce veți reuși să obțineți este ridicolul unei posibile situații delicate pentru YO. Să vă fie rușine. Ceea ce ați realizat deja (nu știu dacă sunteți conștient de asta) este o mare „cădere” în popularitate a ARR. Cu alte cuvinte, „cu stângu’-n dreptu'” sau „cu bâta-n baltă”. V-ați tras-o singuri. Cam atât. Un proiect complet aiurea, complet ratat.

    1. @ YO3ITI, faptul ca in fiecare luna, adera radioamatori la ARR, (numarul membrilor care nu sunt 2, cum se sugera, ci de ordinul sutelor, cum ar fi corect spus) nu arata deloc ca ne dam cu stangul in dreptul. ARR nu si-a propus sa fie o alta FRR. Asa ca dorinta domniei tale, ca membru „de curte a FRR”, nu va va fi satisfacuta, in privinta esecului! Trebuie sa spunem ca multi, inclusiv dumneata, iti doresti ca ARR-ul sa isi rupa gatul (se observa din tonul si cuvintele textului de mai sus!), dar vei fi extrem de dezamagit! ARR va continua sa dezvolte radioamatorismul pe baze sanatoase si realiste in YO, fie ca ne place sau nu! 73!

  9. Până la urmă colegii de la ARR și-au dat cu stângul în dreptul…păcat…părea să fie altceva organizația aceasta…
    Cum facem ca să stim cu care dintre cele două lucrăm în YO HF…punem /FRR și /ARR ?…

  10. ERATA: în loc de YO HF a se citi Campionatul IARU…HI!…TNX!…pentru înțelegere…

  11. In regulamentul concursului HF IARU , se specifica:

    „5. Contest Exchange:

    5.1. IARU member society HQ stations send signal report and official IARU member society abbreviation. IARU International Secretariat club station NU1AW counts as a HQ station. Members of the IARU Administrative Council and the three IARU regional Executive committees send “AC,” “R1,””R2,” and “R3” as appropriate.

    5.2. All others send signal report and ITU zone.”

    Deci, de ce atata agitatie?

    1.ARR va transmite, conform regulamentului , raportul de semnal si zona
    ITU.
    2.FRR, care este membru IARU: „IARU member society HQ stations send signal report and official IARU member society abbreviation.”
    3.8.1. IARU member society HQ stations and officials do not count for zone multipliers.
    Si asa mai departe. Am citat din: http://www.arrl.org/iaru-hf-championship
    73 nsi succes in concurs!

  12. Saluatare tuturor,

    Am tot citit si recitit si m-am tot intrebat de ce atata rautate din partea celor doi mebri ce formeaza ARR, eu cred ca problema lor este o problema locala sau de familie legata de faptul ca YO9XC este in conducerea FRR, acum mai cred, chiar daca nu este corect sa rugam sau sa cerem si demisia lui YO9XC Ovidiu Burducea,domnul Ovidiu trebuie sa inteleaga ca din cauza dumnealui denigrarea Radioamatorismului YO v-a continua,sper ca domnul Ovidiu sa inteleaga importanta acestui demers si sa nu fiu nevoit sa revin cu alte detali referitor la circul facut anul trecut la Friedrichashafen si mai mult din ce stiu nu a contribuit cu nimic la dezvlotarea Radioamatorismului YO, rog sa NU fiu contactat pe privat ca nu am sa raspund!
    Toate cele bune!

    GigiOne

  13. @Francisc Grunberg: Trebuie sa recunosc o dificultate in intelegerea problemei, asa cum afirmati.Multumesc pentru raspuns.
    Pentru mine regulamentul concursului, asa cum oricine are acces la el, reprezinta un argument in favoarea intrebarii : De ce atata agitatie?
    Ce pierde echipa FRR prin existenta altor HQ-uri?

    Nici regulamentul IARU si nici legislatia romana nu interzice prezenta multiplelor sufixe HQ.

    Prezenta multiplu HQ in concurs, nu face decat sa creasca un pic gradul de atentie pentru ceilalti operatori. Este o situatie inedita (nu interzisa) ce poate da mai multa savoare concursului.
    Daca va referiti la orgolii…sigur ca aici , pot intelege (cel putin asa cred…).
    Radioamatorismul insa, ramane un hobby si in acest caz, mai multa relaxare se impune.

  14. Orgolii, doar orgolii, din partea celor care nu au reuşit să ajungă la conducerea FRR, sau să facă ce vor ei……… Cine este la capătul „lanţului”, ??? Cei care au demnitate îşi dau şi indicativul şi scriu ceea ce au de scris. Din nou atac la persoană! ” Cui prodest???” „Cui secat in ea” ??? De ce ? ARR, nu este o asociaţie a celor care excelează în acest sport minunat???( peste 300 de ţări confirmate, membrii Honor Roll, sau 100 ţări dxcc în 2m,etc… constructori de excepţie – (transceivere , antene , us, uus, etc… ) De ce trebuie mereu să fim la extreme???, Tot ce au făcut alţii înainte şi ce fac unii care nu-i avem la suflet trebuie denigrat, distrus! Noi suntem cei mai „tari din parcare”. De ce echipa Romaniei să ia un loc mai bun când putem să-i încurcăm???, Suntem tari am venit cu YP0HQ, să-i lovim pe cei care sunt la FRR. Prin această acţiune mişelească, atac pe la spate, va suferi radioamatorismul din România, care va mai cădea câteva locuri în clasamentul general!!! Dar nu ne interesează acest lucru , mergem înainte cu şicane, denigrări, etc… Oare cui foloseşte acest lucru ??? În nici un caz radiamatorismului din România, doar satisfacerea orgoliilor personale ! Atât, Nimic mai mult !
    73 ! tuturor! succes în concurs !
    Cu stimă! Ionel

    1. Stimate radioamator Ionel YO6DBL, Ce vi se pare mai miselesc? Sa soliciti o discutie „ca intre radioamatori” cu cei din ARR cu privire la utilizarea indicativului YP0HQ in concurs sau sa soliciti (FRR) ANCOM-ului desfiintarea indicativului YP0HQ, obtinut legal? Unde se afla meschinaria de care scrie in materialul de mai sus YO5AM? In aceeasi idee FRR, a solicitat si autoritatii nationale din Nicaragua desfiintarea indicativului YN0HQ, pe acelesi considerente? Hi! Cu respect!73!

    2. n regulamentul HF IARU contest scrie: (copy paste)
      [i]4.3.3. Only one HQ station callsign per member society per frequency band is permitted.
      Societatea respectivă reprezintă ţara- respectiv federaţia de radioamtorism din ţara respectivă. DECI, CA IDEE YP0HQ- ce federaţie? ce ţară reprezintă??????
      Cu tot respectul tot o meschinărie este şi ceea ce ai scris!!! Din ceea ce ai scris ar trebui ca FRR să solicite acestor ţări YN, YB, YI, YJ etc… desfiinţarea indicativelor HQ naţionale ???
      JALNIC, MESCHIN,PERVERS PROIECT, adică întrrun singur cuvânt SABOTAREA echipei naţionale a FRR, , adică a ROMÂNIEI, mai bine spus TRĂDAREA radioamatorilor (sau oparte din ei) români, pentru a satisface vanitatea unor radioamatori membrii ai ARR! 73! Cu stimă!

  15. Prieteni din ARR, poate ca sunteti pe un drum bun, dar nu ati ajuns prea departe ca sa va considerati a reprezenta majoritatea radioamatorilor din YO. Lasati faptele sa vorbeasca, dar fapte care sa nu poata fi interpretate nicicum ca lipsite de onoare.
    Cu cele mai bune urari, Vasile.

    1. @ YO7AWZ, ARR, NU SOLICITA si nici nu SE CONSIDERA ca reprezinta majoritatea radioamatorilor. (Departe de noi aceste ganduri!) Solicitam in schimnb sa fim reprezentati asa cum se cuvine, adica cu profesionalism si echidistant pentru fiecare radioamator din orice organizatie de radioamatori din ROMANIA, nu numai din ARR! Poate membrii FRR au puterea sa „inghita” gafele si prostiile celor care ii conduc, eu va aduc la cunostiinta ca nu mai suport vedetismul si bunul plac combinat cu In prezent, cheremul personal al gastii care a pus stapanire pe FRR! As dori sa fac precizarea ca nu ma deranjeaza cu NIMIC FRR. Chiar o sustin asa cum pot, dar nu pot sustine o conducere meschina si diletanta! Asta este parerea mea! Pacat ca presedintele sa lasat pacalit si se increde in lingai, care l-au atras in docuri de orgolii! Poate nu are puterea si dorinta sa vada! O spun cu toata responsabilitatea! 73 Cu respect!

  16. Dr.OM YO9RIJ,imi pare rau ca n-ai inteles mesajul opiniei mele si ma nedumereste.Cum cineva care se erijeaza in aparatorul principiilor radioamatorismului romanesc care blameaza nepasarea si incorectitudinea nu poate pricepe!?
    Parerea mea este ca poti ,pricepi, dar nu vrei ; nu te lasa vanitatea.
    Stai si ma intrebi in fond pe cine apar si daca am facut acest demers public din proprie initiativa sau la cerere.
    Intrebari retorice, jignitoare si nedemne de un om cu principii.
    Daca tu crezi ca trebuie sa te puna cineva sa-ti aperi identitatea si simbolurile nationale atunci mi-e mila de tine si sper ca voi sunteti singurii in tara asta care nu da doi bani pe ele.
    Sunt mandru ca sunt roman,sunt mandru ca sunt radioamator YO si ma mandresc cu echipa nationala ,YR0HQ . Reusita ei ma bucura iar insuccesul ma intristeaza.
    Echipa nationala este purtatoarea drapelului tarii mele ,A TARII TALE ,A TARII NOASTRE si nu accept si nici un radioamator onest nu accepta sa-l pangareasca cineva.
    Voi fondatorii ARR , prin actiunea voastra negandita,irationala si nedemna de un radioamator YO ,ati incercat si incercati in continuare sa sicanati , sa diminuati , sa compromiteti performanta echipei reprezentative si munca celor care o alcatuiesc.
    Nu-mi pot imagina ca cineva , un roman ,un radioamator YO, sa-si
    frece mainile cu satisfactie la nereusita echipei nationale.Singurii care ar face-o sunteti voi.
    Daca vreti sa demonstrati ceva faceti-o cinstit , fara lovituri parsive, cu curaj si demnitate asa cum trebuie sa fie si sunt toti radioamatorii YO ,mai putin voi.
    Adica sabotati echipa nationala a Romaniei pentru ca nu va place cineva din conducerea federatiei? Cat de meschin si simplist!
    Citez din YO9FNP :”alegerea indicativului YP0HQ nu este intamplatoare.Acest proiect se doreste a fi inclusiv o forma de protest la faptul ca ceea ce se intampla la FRR de ceva vreme nu este deloc in regula” .

    Mai aveti si tupeul sa sustineti ca aveti un ” proiect”.Jalnic!
    Nu vreti sa pricepeti ca atacand ,sabotand si subminand echipa nationala ,ne atacati si ne palmuiti pe noi,radioamatorii YO si radioamatorismul romanesc.
    Ar trebui sa va cereti iertare radioamatorilor romani .
    Pentru multi dintre noi ,dupa ce ne-am pierdut ce ne-a fost mai drag pe acest pamant ,atat ne-a mai ramas ,statutul de radioamator YO . Si-l purtam cu demnitate si onestitate.
    Sunt multe de spus si voi reveni cu un articol in acest sens.

  17. Dr.OM YO5AM, Sincer spun ca imi este greu sa inteleg mesajul domniei voastre atata timp cat meschini sunt cei carora le incredintati stindardul si valorile in care credeti si care fara nici cea mai mica rusine le terfelesc facand ceea le dicteaza bunul plac. Nu voi polemiza, dar vreau sa intreb daca dumneata, ca reprezentat al clubului din care faci parte, ai investit presedintele FRR sa ceara desfiintarea indicativului YP0HQ la ANCOM?(la fel de bine putea sa fie si indicativul YO5AM sau altul)!! Sper ca realizati gravitatea gestului! Semnalez pe aceasta cale, un derapaj extrem de grav al zilelor noastre si care impune o demisie imediata din partea CD-ului al FRR! Daca ati investit cu asemenea meschinarie in locul dialogului, atunci dati-mi voie sa imi iau libertatea sa cred in alte valori ,desi ca roman, imi parea rau ca am ajuns, pe mana unor astfel de conducatori! Cat de roman este unul si altul dintre noi, nu este locul si nici argumentul acestei discutii! Nu ma erijez in aparatorul dreptatii, nu am afirmat-o si nu o atribui gratuit, dar nu mai pot inghiti magarii. Incepand de la lipsa de putere de a sanctiona frauda, pana la hotii pe fata in „numele patriotismului” si a radioamatorismului YO! Asa ca, impreuna cu multi alti radioamatori, am ales sa traim demni departe de cele ce nu stiti inca, sau nu doriti a le intelege! Ati exprimat o parere! O accept, chiar daca poate nu imi convine! Aduc argumente! Este posibil sa nu cadem deacord! Este normal! Exista dialog! Suntem OaMeni! Gasim solutii! Asa vede ARR problema! Revenind la subiect, am ales, neputand sanctiona din interior aceste derapaje, sa plec de la o conducere efemera, cancerata, unde instalarea politicilor de tip „pumnul in gura” in locul dialogului normal si firesc, a pus stapanire iremediabil pe organizatia pentru care acum luam in felul nostru atitudine! Nu sunt nascut critic, si fiti sigur ca atunci cand remarc lucruri bune, nu le trec cu vedere, chiar ma bucur si le evidentiez! Imi exprim respectul fara retinere! Totusi doar din simplu hamspirit, cate lucruri interesante ati descoperit, in anul care a trecut de la infiintarea ARR-ului, pe pagina noastra de internet, si de cate ori conducerea pe care o aparati, le-a mentionat? Acestea fiind dedicate tuturor radioamatorilor YO!. Sau de cate ori ati mentionat dumneavoastra cate ceva, fie si intr-un articol de doua fraze! Personal am trimis spre difuzare multe informatii folositoare radioamatorilor YO, indiferent din ce organizatie fac parte. Informatii spre bunul mers al radioamatorismului. Nu au fost difuzate, pentru ca provin de la ARR!! Nici nu sa mentionat nicaieri, nici macar din alte surse! Nu eram interesati sa se spuna ca vin de al ARR, ci doar ca radioamatorii sa afle, sa inteleaga si sa fie bine informati. Se pare ca nu vedem decat ceea ce ne intereseaza, si ce putem manipula! Nu e cu suparare, fiti fara grija! La fel intreb: Ati investit presedintele cu dreptul de a refuza informarea corecta si oportuna a dumneavoastra? Sigur ca nu! In atare conditii, imi exprim din nou indoiala de a fi deacord cu intelegerea mesajului dumneavoastra! Sunt prea multe de spus, dar sunt si mai multe de facut! Din pacate, poate doar putine le cunoasteti, asa cum ele sunt, sau sa intamplat! Cu respect! 73! de YO9RIJ Petrica

  18. Dr.OM Petrica,YO9RIJ, stiu ca este greu sa acceptati ca ati gresit solicitand indicativul sicanator YP0HQ , stiu ca este greu sa va cereti iertare romanilor cinstiti care venereaza simbolurile tarii, desi ar fi benefic pentru voi si ARR si nu ar fi o umilire ci o recunoastere a valorilor noastre.
    Desi banuiesc ca toti asteapta un nou mesaj din partea mea ,imi iau permisiunea sa fac acest lucru printr-un nou articol , o poveste , pe care o voi spune probabil duminica la qtc-ul local de pe repetorul nostru , YO5D , incepand cu orele 12,00 CFR, articol care va fi postat apoi si pe site-ul nostru YO5KUC.

  19. Dr OM Marius YO5AM, Intre oameni de onoare nu este greu sa iti ceri scuze! Nu imi este greu sa recunosc cand am gresit cu atat mai mult nu imi este greu sa accept aceasta! Apreciez in mod deosebit efortul dumitale de a semnala inadvertenta, „sicana” cu acest indicativ special, dar nu dumneavoastra trebuie sa o faceti, pentru ca nici pe dumneavoastra nu va asculta conducerea FRR! Din pacate nu pot sustine o echipa nationala care inca de la inceputul concursului este descalificata, ea nefiind in masura sa respecte regulamentul de concurs. Eu consider ca minciuna si furatul caciulii trebuie sa inceteze. Daca va place sa traiti in minciuna, desi va respect, dati-mi voie sa fiu rezervat si sa ii privesc pe cei care alcatuiesc echipa YR0HQ in ochi si sa ii intreb: Cu ce onoare au reprezentat Romania? Tacit conducerea FRR gireaza aceasta rusine! FRR da „tonul la furat”! (nici nu ma mira!) Dar eu nu pot fi un patriot in atare contitii, partas la o frauda! Poate ca demersul dumneavoastra ar fi fost mai bine venit, daca ati fi incercat sa va convingeti conducerea si sa ajutati echipa nationala sa isi corecteze deficientele de organizare, comunicare si mai putin sa va intereseze ce face ARR! Este o parere!

  20. Cer scuze tuturor, „m-am luat cu vorba” si am uitat ca si eu voi participa
    la C.M.IARU cu echipa de club si probabil nu voi putea fi prezent la QTC.
    Sa vedem cum ne impartim timpii in echipa.Daca totusi se va ivi o fereastra ne vom auzi daca nu ramane de altadata.
    Pana atunci mult succes celor care vor lucra in concurs si weekend placut celorlalti.
    73’s de YO5AM

  21. Petrica,bag de seama ca ,de citeva zile, impreuna cu celalalt membru al ARR, YO9FNP, ii tot trageti in sus si in jos cu incalcarea regulamentului, probabil in lipsa de alte idei, dar ma intreb, de ce nu erati asa de vehementi pe tema asta si in 2012, cind parca YO9FNP s-a ocupat de YR0HQ si a postat peste tot rezultatul foarte bun-al doilea cel mai bun- obtinut-pentru care merita felicitari, evident, vezi http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=861.Sa inteleg ca atunci ati avut alta metoda de lucru??Imi pare ca v-a cam convenit atunci:-))Acuma, ca fapt divers, ca tot am cautat rezultatele, in 2013, cu o echipa incropita, fara citeva mari vedete,”strategie bine pusa la punct”, etc s-a obtinut un rezultat foarte apropiat de cel din 2012.Ba chiar, tinind cont si de faptul ca in 2013 a fost o propagare mai slaba, toate echipele inregistrind mai putine puncte,as putea spune ca performantele au fost sensibil egale.

    1. ANCOM a transat scurt si legal problema in urma sesizarii FRR. Ma intreb cat timp le vor lua celor din ARR sa recastige prestigiul pierdut. Un prim pas acum ca au ramas fara indicativ ar fi sa-si stearga urmele rusinoase lasate in http://www.qrz.com

  22. FRR? ARR? Orgolii neimpacate. Sete de putere. Doua indicative pentru IARU? Si ce daca? Se pare ca echipei de la ARR „i se rupe” de indignarea si frustrarea echipei de la FRR. Si mie. Si de unii si de altii. Latrati si va bateti cu babaua (cine nu stie ce e aia ==> google) in piept. Care e mai tare si mai destept. Mi se face sila. Mai bine ma duc sa fac un CQ. Merita cu mult mai mult decat sa tot citesc pe aici. Probabil ma voi muta in 11m. Acolo nu ai sa vezi asa ceva.

  23. @ Bob,
    Nu totul este ceea ce pare a fi! Este nedrept sa spui cele de mai sus cu privire la scorul facut de echipa YR0HQ, sub bagheta lui Dan YO9FNP. Stii bine ca nu ai dreptate, dar incerci, poate poate! (Se vede de la distanta!) Hi! Totusi este apanajul lui Dan sa iti raspunda la comentariul tau! Eu am sa raspund in ceea ce ma priveste si anume: Nu ii „trag cu respectarea regulamentului” ci doar atrag atentia ca este timpul sa intram in rand cu lumea! Se pare ca iti este mai la indemana sa faci performanta fraudand, decat sa tragi „curat” in contest! In aceasta situatie nu pot fi deacord cu tine si nici cu oricine altcineva! O zi superba! 73!

    1. Petrica, eu nu stiu la ce te referi si nici nu stiu ce incerc eu,poate poate, hi!Desi se vede de la distanta:-))Eu cred ca sint prea aproape.Despre scor, eu l-am laudat.Si era fara vreo ironie!Ironic am fost cind am spus ca s-a descurcat echipa si fara vedete!Si ar trebui sa fiti nitel mai modesti.Sau sa nu va laudati prin comparatii.
      Doar ma distreaza cum incercati voi prin orice mijloace sa atacati fara sa va ginditi la ce faceti:-)Sau la ce ati facut in trecut.V-ati trezit dintr-o data aparatorii corectitudinii si v-ati dezis de trecut doar pentru a va putea justifica atacurile!Si sa nu va asteptati ca cei atacati sa nu reactioneze,cu mijloace la fel de discutabile ca ale voastre.Sau pe masura lor.
      Eu nu pricep de ce nu va faceti voi cit mai bine treaba pe care v-ati propus-o si v-ati canalizat toata energia in a ataca si a desfiinta frr-ul.Fiti voi mai buni, aratati asta si o sa vina lumea la voi singura.Si o sa se desfiinteze frr-ul singur, sau o sa ramina o mina de oameni care fac sport,hi!Cu ce va incomodeaza ei pe voi?Va opreste frr-ul sa faceti actiunile pe care le doriti?Va opreste frr-ul sa faceti o superechipa din cei mai buni radioamatori si sa concurati-de placere,hi!, la orice concurs major la categoria multi multi spre ex?Eu m-as implica intr-un asemenea proiect cu toate resursele mele!Imi place ideea de echipa!Cu cit frr-ul o sa fie mai ignorat, cu atit o sa se afunde mai adinc pina cind ori fac o schimbare majora, ori dispar.Face ceva frr-ul care sa ma afecteze pe mine, ca radioamator?Nu.A, cheltuie ceva fonduri de la stat, iaca fleosc.Pe linga alti bani cheltuiti aiurea de alte fedreatii, de fotbal spre ex, asta e o nimica toata.Nu cred ca sinteti voi asa de preocupati de banul public.E frr-ul purtatorul nostru de cuvint?Nu prea.Si atunci, cu ce va impiedica pe voi?Dupa cum stii, si eu am fost tentat sa ma alatur voua, insa ceva nu mirosea bine de la inceput.Si acu e si mai si!Ati pierdut foarte mult pe toate planurile cu actiunea asta a voastra cu iaru si o sa va ia mult timp sa recuperati.Eu o spun deschis, va-s sustine cu orice pot daca scopul vostru ar fi cel declarat.M-am entuziasmat la inceput pentru ca ati facut cite ceva pentru copii si eu sint sensibil la subiectul asta.Insa nu e de ajuns, trebuie sa renuntati la atacuri si sa faceti exact ce nu face frr-ul, nu sa incercati sa ii luati locul.Creati-va lideri si lumea o sa-i urmeze.Dar nu prin metodele utilizate de pastori in predicile lor, ci prin puterea exemplului.
      73!
      Bob
      YO8RNI

  24. Unii precum „Nicu Lastun” isi freaca mainile de bucurie la gandul ca ANCOM ar fi „retras” indicativul YP0HQ. Ceea ce nu stie lumea este ca FRR a reusit sa se faca inca o data de ras in fata acestei institutii onorabile a statului roman. Presedintele Neacsu a inaintat un asa zis memoriu, sustinut verbal cu tot felul de balbe, in care a incurcat regulamentul de radiocomunicatii cu regulamentul concursului IARU, demonstrand inca o data ca este radioamator de doar cateva luni, iar concursurile de radioamatorism ii sunt total necunoscute.
    Evident ca ANCOM nu a retras si nici nu va retrage vreodata un indicativ acordat legal, numai pentru ca aparitia acestuia nu convine FRR si aplaudacilor acesteia.
    Veti mai auzi multa vreme de acum incolo de YP0HQ!

  25. Cred ca aici sant numai ambitii personale si rautati!! Petrica se vede ca nu ai creat aceasta asociatie pentru a face ceva care sa duca la un progres in Radioamatorismul romanesc ci doar ca sa te razbuni ca nu-ti convine FRR!
    Aici te citez pe tine intr-o postare:
    „Daca nu ne-ar fi pasat de federatie,si de radioamatorismul romanesc, nu am fi creeat antivirusul ARR! Cine intelege bine, cine nu!,nu! Si totusi cine vorbeste in numele FRR,aici?Cu respect! ”

    Astae parerea la multi dar nu au curaju sa scrie aici!! Daca vrei sa demonstrezi ca santeti mai buni tu si echipa ta construieste ceva!! Ca un bun gospodar daca vrei sa ai o casa mai mare ca a vecinului, cumperi pamant langa el si construiesti o casa noua, doar asa se va vedea difernta in viitor, nu daramndo pe a lui si facand alta mai mica… hii
    Si inca ceva, ca sa le rupi gura la toti lasa o lista cu toti membri ARR aici sa nu mai zica carcotasi ca santeti numai doi….

    Ca tot intr-o postare sustii ca:
    Citez iar:

    1. YO3ITI, faptul ca in fiecare luna, adera radioamatori la ARR, (numarul membrilor care nu sunt 2, cum se sugera, ci de ordinul sutelor, cum ar fi corect spus) nu arata deloc ca ne dam cu stangul in dreptul. ARR nu si-a propus sa fie o alta FRR. Asa ca dorinta domniei tale, ca membru “de curte a FRR”, nu va va fi satisfacuta, in privinta esecului!

    2. 1/ Nu sunt membru de curte FRR; mă lasă rece atât FRR-ul cât și ARR-ul, cât și orice altă organizație de acest gen; 2/ eșecul sau succesul la o competiție de acest gen sunt chestiuni care nu mă interesează; 2/ Problema era una de principiu, nu are nici o legătură cu o organizație per se ci cu imaginea unei țări. Cum spuneam și într-un alt context: chiar e nevoie să vă fac o schemă ? În ultimă instanță, credeți ce poftiți. Îmi pierd timpul aiurea cu polemici de doi bani.

  26. Care Ovidiu intreaba? Lipsseste semnatura. Nu am vazut o lista a membrilor FRR. Asa ca are intaietate. Ce pot spune , este ca avand in vedere vanatoarea de ARR-isti declansata de FRR , nu am mandat sa fac lista publica. Dorinta membrilor este respectata! Imi pare rau ca te dezamagesc.

  27. Tot pentru Ovidiu. Daca se spune ca suntem doar doi, atunci suntem onorati, avand in vedere succesul, frmusetea si volumul activitatilor pe care le realizam. Nu o sa atrag atentia la ce nu face frr, care are membri , cata frunza si iarba,pentru ca nu este treaba mea. Poate pe tine ar trebuisa te preocupe chestia asta. La fel, pot spune ca nu conteaza cati membri sunt intr-o organizatie, ci cati de de mult se implica in activitati. Cert este ca slaba formula actuala de conducere a frr a determinat ca multi radioamatori sa se inscrie in ARR. Si procesul continua! 73!

  28. Deci… cine nu este cu mine… este impotriva mea!
    Cam asa am inteles eu de aici… De parca si prin alte tari nu auzi indicative care au lipici la puncte sau la trafic.
    Deci… cine-i mai bun, sa castige!!!

Comentariile sunt închise.