Pocket FM

Pocket FM este un emițător FM portabil care permite locuitorilor din zonele calamitate să comunice în absența internetului, telefoanelor mobile, televiziunii sau când nu există energie electrică. Acest dispozitiv este bazat pe o platformă Raspberry Pi și a fost conceput de organizația germană MiCT (Media in Cooperation and Transition) cu sprijin din partea Ministerului de Externe al Republicii Federale Germane. Are dimensiunea reduse și funcționează imediat ce este conectat la o antenă de dimensiuni modeste, o sursă de alimentare și un semnal modulator. Un singur dispozitiv acoperă o rază de șase kilometri.

În ciuda dezvoltării tehnologice, emisiunile radio locale continuă să fie o sursă de informații vitale și divertisment pentru multe regiuni de pe glob. În condițiile unor dezastre, război sau alte calamități, emisiunile radio locale oferă informații care salvează vieți. Aici intervine Pocket FM. Pocket FM este utilizat deja în Siria și Tanzania.

Echipa care a realizat primele versiuni de Pocket FM cuprinde membri din MiCT, dezvoltatori software, membrii unor organizații non-guvernamentale germane, ingineri radio, experți în logistică care au ajutat la transportul (legal sau ilegal) a mai multe dispozitive Pocket FM în zone dificil de atins.

Mai multe informații despre proiectul Pocket FM pot fi citite la adresa: http://www.niemanlab.org/2015/09/this-portable-fm-transmitter-brings-information-to-people-in-crisis/

YO3ITI

www.yo3iti.ro

Iubitor de pisici, muzică, foto. Măritat.