Pupezele și radioamatorismul

Comform Wikipedia Pupăza, denumita si cucul armenesc sau nevăstuică, sau pasăre de balegă este o pasăre insectivoră, migratoare, de circa 28 cm lungime, cu penajul pestriț de culoare cafeniu, cu aripile și coada negricioase, cu dungi transversale albe, cu ciocul cafeniu deschis, lung, ascuțit la vârf și curbat în jos, picioare cenușii, aripi rotunjite și cu un moț de pene mari, roșii-ruginii, așezate ca o creastă în vârful capului, pe care îl poate desface și strânge după dorință. Cuibărește în România, dar pleacă în sezonul rece.

Exista si alt soi de pupeze, de care nu stie inca Wikipedia, care-si au habitatul pe forumurile noastre, care au doua picioare, nu prea migreaza, poate mai pleaca prin concedii, de circa 1,7 pana la 2m lungime, fara mot poate chiar plesuve, care cuibaresc in Romania, dar nu pleaca in sezonul rece. Li se spune pupeze carcotase si care baaat din clanta cata-i ziulica de lunga si sunt mereu aceleasi. Ca bat toata ziua din plisc n-ar fi nici o problema, asa e unele guralive si nu prea ai ce le face, este bine sa le lasi in plata domnului si sa incerci sa le ignori. Numai ca fac atata harmalaie ca te ia durerea de cap si ti-e lehamite sa te mai uiti pe forumuri si ca si cum asta n-ar fi de ajuns mai au si opinii propri despre orice. Ce este mult mai grav este ca aceste pupeze par a fi intelese ca prin orice mijloc sa ponegreasca diriguitorii pe care nu-i au la suflet din motive numai de ele stiute.

De multe ori piscuiesc cu buna credinta si nu ai cum sa nu le dai dreptate. De exemplu, diriguirea a organizat un concurs UUS la nivel inalt si foarte multi s-au dus sa lucreze pe piscuri cat mai semete si au carat cu ei merinde si multa apa si tot ce era necesar ca sa-i vada si sa-i auda ceilalti, sa-i salute pe cat mai multi si cat mai departe.

Insa pentru ca cel care a fost numit de diriguitori sa urmareasaca si sa determine pe cel care a vorbit cu cei mai multi si cat mai de departe si sa-i dea cununa cu lauri, le-a cam incurcat in ani trecuti, era privit cu neincredere de catre cei mai multi. Asa ca marele Consiliu Director a decis ca arbitrajul sa fie facut de o echipa de la CLUJ, suta la suta cinstita , dornica de afirmare si in care toti cautau speranta si alinare. Dar sefii nu au avut bunavoina sa-i faca cunoscuti pe cei care alcatuiesc echipa menita sa descifreze logurile trimise de concurenti si multe alte cateva amanunte menite sa-i linisteasca pe ceilalti, asa ca neincrederea persista si nu ai cum sa nu le dai dreptate pupezelor carcotase cand spun ca lipseste transparenta, desi pana la urma conteaza corectitudinea clasamentului nu cei care il intocmesc, cu toate ca ar trebui felicitati pentru efortul care-l fac.

Pe de alta parte aceleasi « pasari de balega « tac chitic si nu scot un piscuit atunci cand echipa nationala de telegrafie obtine cel mai bun rezultat din toate timpurile la Campionatele Europene de telegrafie viteza, 10 sportivi obtinand 31 de medalii la individual si 1 medalie de bronz la echipe. Mai bine isi baga gheara-n gat decat sa recunoasca excelenta performanta a acestora, numai si numai pentru ca sunt in coordonarea celor atat de mult huliti si nedoriti de ele.

La fel de bine, mai bine si-ar musca limba decat sa accepte ca diriguitorii pe care-i urasc fac si lucruri bune si prezenta lor la Conferinta IARU de la Varna a fost o mare bila alba pentru noi toti. A fost prima participare a unei delegatii formata din trei persoane a caror eforturi de a participa si a reprezenta radioamatorismul romanesc au fost uriase si au fost sustinute si din propriul buzunar si care n-au catadicsit sa huzureasca intru-un cuib de cinci stele ci s-au multumit si cu un ciubusor cu buda pe hol si au ciugulit te miri ce ca sa poata particita la intregul samit radio si sa ramana cu cateva parale sa se poata repatria.

Pupezele tot pupeze , mai bine inchid ochii si-si leaga pliscul decat sa vada prima vizita oficiala a barosanului IARU care a acceptat invitatia acelorasi conducatori ai federatiei nedoriti de dansele . Ar fi dorit poate pupezele carcotase sa vada si ele ce si cum pe la intalnirile desfasurate, ca de ar fi vrut sa se bage si ele in seama, dar de cat sa ceara voie celor pe care toata ziua ii ponegresc mai bine si-ar fi taiat motul si cum sa pupezeasca ceva carcotasele despre protocolul realizat de federatie cu inspectoratul general in situatii de urgenta ca doar pentru atata lucru nu merita sa-ti faci ganduri negre, desi fierbe fierea-n ele.

Dupa cum va-ti putut da seama sunt doua feluri de pupeze, pupaza utila sau cucul armenesc cu denumirea latina (upupa epops) care starpesc insectele daunatoare agriculturii ba mai sunt si simpatice si pupezele carcotase cu denumirea latina (homo sapiens carcotasium) total neutile deloc simpatice care nu face altceva decat sa bage zazanie, sa vada doar ce le convine sa vada, sa caute motive de galceava doar doar le vor lua locul celor ponegriti de ele si la care jinduiesc de atata amar de timp.

Dupa cum vedeti este usor de pupezit, o pot tine intr-o pupezeala toata ziua, dar ma opresc aici ca sa nu dea strechea peste mine si sa ma aleg cu boala carcoteli. Oricum fiecare pasare pe limba ei moare.

 

73, Marius, YO5AM

 

Un comentariu despre articolul “Pupezele și radioamatorismul”

  1. EUGEN BOCA spune:

    Foarte tare! Felicitari. Din pacate di cct nu poti face bici … si totusi daca pana la urma reusesti, baiul e ca nu pusca! Fain articol, m-am distrat copios.

Nu se mai pot face comentarii.