Propunere către Federația Română de Radioamatorism

Catre,
Conducerea Federatiei Romane de Radioamatorism

Conform “Raportului de activitate” al Federatiei Romane de Radioamatorism activitatea in benzile de UUS a fost redusa si datorita sincopelor aparute in functionarea comisiei de arbitri. «Nu am avut in anul 2014 ,…, un soft pentru logurile de concurs si nici pentru o verificare automata,…, lucru ce a facut ca verificarea sa se faca foarte greoi si intr-un timp foarte mare».

Pentru a veni in sprijinul federatiei noastre si pentru revigorarea activitatii in UUS si asigurarea unor softuri care sa raspunda nevoilor si exigentelor competitorilor, radioclubul YO5KUC, Clubul Sportiv Municipal Bistrita propune si pune la dispozitia Federatiei Romane de Radioamatorism pentru Campionatele National si International ale Romaniei, prin echipa condusa de dl. Ciorceri Sorin, YO5PJB,tot ce este necesar pentru a asigura un arbitraj corect,rapid si transparent :
Soft (robot) pentru confirmarea primirii logurilor
Soft pentru corectarea logurilor primite in termenul prevazut in regulament
Intocmirea si publicarea clasamentelor in termenul prevazut in regulamentul competitiilor.

Toate acestea vor putea fi realizate daca :

 1.  Nu se va implica si nu va interveni nimeni, in afara celor numiti de
  dl.Ciorceri , YO5PJB, in corectarea logurilor si intocmirea clasamentelor
 2. Va fi creata o pagina pe site-ul federatiei dedicata competitiei pe care o va gestiona dl. Ciorceri (acces prin FTP) unde se va face actualizarea listelor cu logurile primite, rezultatele partiale si rezultatele finale.
 3. Vor fi puse la dispozitia arbitrului mai multe adrese de email (ex: vhf@frr.org.ro, cnuus@frr.org.ro, yo5pjb@frr.org.ro) cu acces SMTP,POP3 si IMAP.
 4. Regulamentele de concurs vor suferi mici modificari (actualizarea adreselor de mail unde vor fi trimise logurile) si vor fi publicate pe site-ul federatiei si alte site-uri de specialitate in timp util.
 5. Access oficial pe pagina http://hamradio.pl/sp7njx/ unde se fac schimb de checklog-uri intre managerii de concursuri.
 6. Sorin, YO5PJB nu poseda legitimatie de arbitru. Daca acesta este un impediment atunci responsabilitatea rezolvarii acestei probleme ramane in sarcina comisiei de arbitrii a FRR.
 7. Logurile de la CI UUS si CN UUS din ultimii doi ani.
 8. Dupa ce va fi afisat clasamentul final trebuie sa existe o persoana care se va ocupa de diplome, responsabilitatea lui YO5PJB si a echipei sale se termina odata cu afisarea clasamentului final si rezolvarea contestatiilor.

Pentru ca sunt necesare cel putin doua luni pentru pregatirea concursului si adaptarea softurilor, toate acestea vor trebui rezolvate pana la data de 1 mai 2015.

Atasat este si o propunere de imbunatatire a regulamentului care va trebui supusa dezbaterii cat mai repede posibil, in asa fel incat toate sa fie clare pana la data de 1 mai 2015.

73’s , Marius ,YO5AM

Propunere_modificare_regulament_CI_UUS

YO5AM

Marius, YO5AM

23 de comentarii la „Propunere către Federația Română de Radioamatorism

 1. Buna seara,
  Apreciez disponibilitatea si efortul dvs.!
  Punctele sant in general actuale si pertinente!
  Totusi…
  -la punctul 1…,,nu se va implica si nu va interveni nimeni”trebuie explicitat-personal cred ca numai dupa ce programul va rula si nu vor aparea sincope,de program va trebui sa se ocupe cineva ,poate chiar YO5PJB sau cineva care sa aiba cunostiintele necesare de soft ,agreat atat de FRR cat si de YO5PJB mai ales din punct de vedere al corectitudinii!
  -la punctul 7- logurile de la CN si CI UUS pe ultimii 2ani…nu s-a explicat ce se vrea a se face cu ele!
  Acestea sant observatiile mele sincere si sper obiective si ,inca o data ,apreciez muca ,disponibilitatea si abnegatia dvs.!
  73,s de YO7LBX-Florin

 2. Salut Florin.

  Referitor la punctul 1: Doresc doar sa nu fiu bruiat din exterior. Am avut colaborari si tentative de colaborare cu diverse persoane din anturajul FRR-ului si am invatat o lectie importanta: o parte din oameni mai au si alte interese personale pe langa cele declarate.
  Tehnic vorbind: partea de arbitraj este automatizata, singura interventie umana este cand pornesc scripturile care-mi genereaza clasamentele partiale sau cel final. (si aceasta parte se poate automatiza, nimic nu e imposibil)
  Va recomand sa va uitati pe site-ul yo5kai.ro la ‘Cupa Napoca 2014’

  Punctul 7: Deoarece CN are un regulament diferit de CI si pentru ca soft-ul de arbitraj trebuie adaptat, un set de loguri un plus m-ar ajuta sa fiu pregatit ca sa livrez rezultatele finale la timp.
  Alt motiv este pentru a lua datele de contact (adrese de mail in special) ale concurentilor pentru a populariza concursul cu cateva saptamani inainte.
  Nu am intentia sa generez clasamentele din ultimii doi ani, daca cumva v-ati gandit la asa ceva, nu vreau sa pornesc alt scandal. S-a discutat suficient anul trecut si lucrurile sunt foarte clare din punctul meu de vedere.

  Acum imi dau seama ca mai trebuia sa adaug o cerinta pe langa cele 8, care ar suna cam asa: „Daca cineva intentioneaza sa-mi saboteze,insuseasca munca atunci voi opri orice colaborare cu FRR-ul”

  Multumesc pentru interes, daca mai aveti alte intrebari sau nelamuriri astept un mesaj.

  Ce ma intereseaza pe mine este sa dezbatem regulamentul actual CI UUS si cel propus unde sunt sigur ca se pot aduce imbunatatiri. Ideal ar fi sa avem acelasi regulament ca si la celelalte concursuri care au loc in paralel. Nu ma astept la modificari radicale in acest an, dar ce nu reusim sa facem in acest an vom face la anul.

  73 de yo5pjb

 3. Buna dimineata,
  Solicit si un punct 9. care sa faca referire la faptul ca veti posta, dupa expirarea termenului de primire a logurilor, UBN-urile cat si logurile asa cum au sosit, pe site pentru a putea trage invatamintele de rigoare. Nu vreau sa perturb dar daca va pot fi de ajutor o fac cu mare placere! 73!

 4. Salut Petrica,

  Punctul 2 include ce spuneti dumneavoastra.

  Totusi vad ca un lucru e neclar, acele 8 cerinte nu reprezinta ce voi face eu, ele reprezinta cerintele mele fata de FRR. Daca sunt indeplinite in timp util imi voi asuma raspunderea sa fac arbitrajul. Altfel le spun ‘PA’ si la vara o sa am mai mult timp liber pentru mine si familia mea.
  Arbitrarea se va face dupa modelul de la ‘Cupa Napoca’

  Nu stiu ce sunt alea ‘UBN-uri’, va rog sa-mi dati detalii.
  Inca astept propuneri referitoare la regulamentul CI UUS.

  Mersi,
  Sorin

 5. Buna seara,
  Am discutat la Bucuresti cu reprezentantul de la Bistrita. In principiu nu sunt probleme contradictorii. SE VOR DISCUTA SI SPER, APROBA IN PRIMA SEDINTA C.A al FRR. La punctul 3, trebiue numai o adresa de primire a logurilor. Modificari ale regulamentului sunt discutate si vor fi comunicate inainte de aprobare. Verificarea logurilor se face de ,,soft” si arbitrii vad daca nu au fost erori si daca sunt, acestea se corecteaza de catre autorul progdramului. Raspunderea este a autorului programului.Pentru CI trebuie mai multe loguri de proba si or sa fie la dispozitie.

 6. Salut Marius,
  Imi este mai la indemana explicatia in engleza! Hi!

  U (Unique callsign) – you claimed credit for a callsign which nobody else claimed credit for. This may indicate that you made a mistake with the callsign. However since it is also possible that you did really work a unique station, you generally won’t lose any points for this.
  B (Bad callsign) – you claimed credit for a callsign that definitely wasn’t in the contest. This may mean that the callsign is illegal or has not been allocated, although there are many other possible reasons as well. You will lose credit for this contact and will probably also be penalized some further points.
  N (Not in log) – you claimed credit for a callsign which was active in the contest, but you are not in his or her log. You will lose the points for this contact and will probably also be penalized some further points. (This is why it is so important to report all the QSOs you make during a contest.

 7. Salut Marius
  Imi place atitudinea ta. „Este munca mea si eu raspund de ea.”
  Daca altcineva stie mai bine….. sa faca el!
  Din pacate pana la Bistrita faci o zi si zau ca nu as indrazni sa plec la un asa drum. Am avut o discutie cu Septy si el e dispus sa colaboreze.
  Initial discutasem cu cei de la Cluj, dar chiar nu vad nevoia sa se faca doua programe pentru acelasi scop.
  Din cele ce s-au intamplat pana acum retin ca s-a comentat de ce un concurent a facut arbitrajul? Ca acel arbitru a facut campionini oe uni in defavoarea altuia, samd
  Presupun ca treburile vor merge astfel:
  Concurentul trimite logul de participare- programul verifica daca elementele necesare sunt corecte( vor trebui sa se enunte acestea) Logul sa accepta sau se respine de atatea ori pana se ajunge la forma standard. Nu cred ca se poate respinge logul in cazul in care data de desfasurare nu este corecta sau este prost prezentata – poate fi vina programului si nu a concurentului. Daca ora este UTC sau altfel.
  Lucruri pe care apoi programul de verificare nu le mai poate modifica.
  Dupa ce logul a fost primit, dupa modificarile facute de concurent, si asumarea raspunderii ca logul este corect din punctul de vedere al concurentului, logul numai poate fi accesat decat in momentul in care se face verificare propriu-zisa.
  In cazul in care nu este depasit termenul limita un concurent poate sa trimita un nou log, daca apar modificari fata de logul initial. Pentru verificare se va folosi ultimul log trimis si acceptat.
  Criteriile de verificare sunt conform regulamentului de concurs
  In final programul genereaza un clasament care va fi dat publicitatii. Odata cu aceasta se pot prezenta si erorile gasite in procesul de verificare.
  Eventualele contestatii vor putea influenta rezultatul numai dupa aprobarea ei.
  Cred ca pe acest parcurs nu este nevoie de nici o interventie umana.
  Care ar fi atunci necesitatea arbitrului „om”?
  Astfel se va elimina orice urma de suspiciune.
  Nu stiu daca esti de acord cu mine, dar eu asa vad lucrurile.
  Sa fie intr-un ceas bun!
  As vrea mai multe astfel de initiative…..

  1. @YO9RIJ , salut Petrica , vad ca ai ramas tot hatru. Multumesc pentru explicatii si pentru interesul aratat.Chiar daca avem opinii diferite privitor la cateva aspecte organizatorice ale activitatii noastre de suflet,mai mult sau mai putin obiective , sangele apa nu se face.
   @YO3JW , absolut corect Pit,exact asta este si scopul. Interventia omului sa fie cat mai mica, practic de supraveghere a bunei functionari a softului.
   La toate marile concursuri daca gresesti ceva trimiti logul (in termenul prevazut in regulament)de cate ori este necesar pana cand totul este OK.
   De obicei se greseste o singura data sau hai sa zicem de cel mult doua ori’asa ca treaba nu este complicata, mai ales daca programul iti spune si unde ai gresit.
   Cu mai multe detalii o sa vina ,daca este nevoie,Sorin ,YO5PJB , practic el este cel ce va dezvolta si implementa softurile.
   Si eu sper sa fie intr-un ceas bun
   73’s Marius

  2. Până la Bistrița, din YO3, faci cam 6 ore. Am fost eu recent și se circulă altfel decât pe vremea lui Stoker. 🙂 🙂 Îndrăzniți să mergeți. Sunt oameni foarte „adevărați” acolo. O să aveți parte de surprize foarte plăcute. 😉

 8. @ Marius,
  Nu am dorit sa fiu hatru, daca mi/a iesit imi cer scuze, dar am crezut ca vorbesti engleza si este mai simplu de inteles aspectul. Imi cer scuze inca o data. Totusi important este ca ai prins ideea si o vei folosi sunt sigur.
  In ceea ce priveste sfaturile lui Pit imi dau voie sa il contrazic cu privire la „Nu cred ca se poate respinge logul in cazul in care data de desfasurare nu este corecta sau este prost prezentata – poate fi vina programului si nu a concurentului. Daca ora este UTC sau altfel.”. ACESTE ELEMENTE din logul concurentului cad in sarcina acestuia de a fi conforme cu realitatea. Daca arbitru corecteaza ore date minute etc, atunci de ce nu ar face corecturi si acolo unde sunt greseli in QSO/uri, ca deh> tot fara voia operatorului sa gresit!! Nu sunt deacord cu corectura efectuata sub nici o forma. Apoi arbitrajul nu se rezuma la compararea logurilor. Eu in primul rand as stabili conditiile minime de participare pentru ca trebuie spus categoriile concursului nu reflecta realitatea facanduse o ierarhizare empirica minimala si nu valorica. Din aceste considerente eu as scoate CN UUS si CN US din categoria concursurilor generatoare de medalii. Asta o afirm avizat intrucat FRR/ului lipseste unitatea de masura omologata! Dar asta e o discutie extrem de sensibila si oricum nu se ajunge pana aici cu finetea si corectitudinea in FRR. FRR este interesata sa acorde cat mai multe medalii ca sa iasa pe locul patru intre federatii ca numar de medalii produse. De toata jena, fie spus!
  Dar sa revin la capitolul arbitraj. Mai exista un capitol in arbitraj care se refera la verificarea prin esantionare a respectarii conditiilor de participare (locul declarat de participare, puterea, etc) cat si abaterile de la regulamentul de radiocomunicatii. Acest aspect cum se rezolva? Din acest punct de vedere este nevoie de arbitrii care sa nu participe dar sa umble printre concurenti. Radioamatorismul YO a fost invatat sa fraudeze din fase, chiar avem fraudator sef de comisie, asa ca pana cand un CN fie el US sau UUS sa fie veridic, va mai trece multa apa pe Dunare. Acesta este un alt aspect pentru care nu recomand participarea in oricare CN. Dupa ce se vor realiza TOATE aspectele de participare si ierarhizare reala, ma voi gandi serios sa particip. Pana atunci PAUZA! Ca sa nu zica Pit ca dau iar in FRR, vin si cu o idee, pe care ARR o implementeaza, un WRTC al YO pentru toate concursurile de genul CN US , UUS. Pe care eu il vad asa> PT UUS>
  – Se inscriu echipele, concurentii,
  – Se stabilesc echipamentele standard de participare de ex” 100W,1 ant 7 el, mast 10m,
  – Se distribuie kit/ul de concurs din magazia FRR,
  – Se extrag indicativele speciale cerute de FRR, de catre participanti
  – Se numesc arbitrii de echipa
  – Se trag la sorti locurile de dispunere
  – Se participa in concurs
  Se strang log-urile imediat dupa terminarea concursului si se da clasamentul in aceeasi ora!
  PUNCT!
  Asa intentionam sa realizam CN in viitorul apropiat!
  O fi buna ideea, nu o fi buna? Dar cu siguranta este corecta si muuult mai exacta decat circul din prezent!
  Eu as avea multe de spus! Dar nu e cazul. Le stie Pit bine pe toate ca de obicei! Hi!
  Oricum Prezentul demers se inscrie in incercarea de a mai ameliora conditia acestor CN dar nu este nici pe departe suficienta! E un pas mic pentru Marius dar un pas mare pentru FRR!! 73!

 9. Vad ca de principii nu ducem lipsa!
  Problemele cu data si ora se pare ca creaza lui Petrica suspiciuni
  Dupa mine nu programul face corectura, ci concurentul, pana ce logul corespunde standardului concursului.
  Programul verifica informatiile si daca nu corespund, nu accepta logul lasand concurentul sa-si faca propriile corecturi. Acestea pot fi presetate si concurentul isi alege varianta corecta, dupa care se retrimite logul. Operatiunea se repeta pana se ajunge la standardul definit pentru concurs. Elementele de baza de verificare sunt QSO-urile intre statii si unde se verifica datele celor doi. Si nu eventuale erori de inregistare nerelevante. Daca data este gresit trecuta sau ora are abatere de 2-3 ore din cauza ca nu s-a setat corect ora UTC, nu poate sa strice performanta celor care stau si lucreaza in concurs. Asta nu inseamna ca erorile peste 5 minute nu se penalizeaza Dar asta dupa verificarea orei UTC.

  Mi se pare mie sau am citit ca ARR doreste sa organizeze un concurs cu materiale dim magazia FRR !!!!
  Nimic nou sub soare! Daca ARR doreste poate organiza un astfel de concurs si chiar ar fi un bun exemplu. Dar nu CN ! ARR nu are CIS. Sau poate are si nu vrea sa zica!
  Petrica parerea mea este ca de fapt noi nu avem ceva de impartit intre mine si tine. Asta am mai zis. Se pare ca altele sunt resorturile care mana activitatile divergente!
  Dar hai sa nu divagam. Treaba cu sistemul propus este o lucrare serioasa si merita toata atentia!
  Ii doresc spor celor care vor implementa sistemul, cat si celor care vor trebui sa cada de acord asupra unor puncte sensibile.
  De asemenea cap limpede celor din FRR
  73
  Pit

  1. Petrica nu la asta m-am referit cand am zis ca esti hatru .Credeam ca ai intentionat sa ma incurci, asa ca intre „amici”, numai ca la noi la Bistrita in fiecare duminica sustinem un QTC local la care prezint multe materiale si informatii culese de pe site-uri in engleza sau franceza. Asa ca ma descurc.
   Dar daca ai adus vorba ,eu consider ca pe site-urile editate in limba romana si destinate romanilor este de bun simt ca atunci cand se prezinta un text intr-o alta limba sa alaturi si traducerea . Este vorba de respect fata de cei care catadicsesc sa te citeasca si de respect fata de valorile
   romanesti.
   Nu am sesizat ca Pit sa fi sustinut altceva decat ce am sustinut si eu,faptul ca ieterventia omului trebuie sa fie cat mai mica , daca se poate chiar de loc.Jos palaria pentru Pit pentru ca este un aparator a unor principii la care ader si eu ,pe de o parte si ca are curajul sa-si spuna opiniile.Ne-ar trebui mai multi ca Pit.
   Interesanta Petrica propunerea ta , un WRTC YO.Mi-ai starnit interesul si cred ca merita dezvoltata ideia.Dar uite ce va proun; sa deschidem un alt topic pentru toate acestea (am s-o fac saptamana viitoare ) si sa pastram subiectul actualuilui topic care mi se pare foarte important . Nici tu nici Pit nu va-ti exprimat parerea privitor la modificarile propuse de Sorin,YO5PJB pentru CI UUS si care au fost atasate la sfarsitul propunerii noastre : Propunere_modificare_regulament_CI_UUS.
   Toate ziua strigam ca nu se face nici o dezbatere , ca nu exista comunicare si transparenta , iar acum cand incercam sa imbunatatim regulamentul toate lumea tace.Mai mult decat atat ,Sorin ,cel care va realiza si va implementa softurile,lucreaza acum la cateva modificari pentru CN UUS si pe care le vom supune de asemenea pentru dezbatere.
   Chiar nu intereseaza pe nimeni?
   73’Marius

  2. Marius
   Am atins tangential problema regulamentului
   „Ii doresc spor celor care vor implementa sistemul, cat si celor care vor trebui sa cada de acord asupra unor puncte sensibile”
   Sunt cateva puncte sensibile in Regulamentul CI!
   Cred ca am inteles bine ca a fost o discutie cu YO7AQF cu ocazia AG.
   Paote ca ar fi bine de rediscutat aceasta problema. Dupa mine sunt numai 2-3 puncte sensibile.
   1. desfiintarea restrictiei de a se pastra 10 minute la lucrul din portabil din aceeasi locatie cu mai multe indicative (adica din alt amplasament decat locatia de baza din autorizatie)
   2. Aparitia unor noi locuri 1 in cazul MOSB
   2. Punctajul conform IARU
   In rest nu ar fi comentarii….

 10. MArius scuze ca ma bag, desi un inceput este foarte bun si multumim pentru asta. In paralel cu site-urile oficiale, adrese de primirea logului, ARRL-ul are un site in care incarci logul in formatul cerut si el iti arata unde tu operatorul ai gresit. Este greu asa ceva? Asa operatorul ar fi obligat sa faca el corectura inainte de a primi confirmarea de la robot

  1. Cristi
   Aceasta este idea Si anume in momentul sosiri unui log, un program i-l „scaneaza” si unde da peste o instructiune neconforma cu regulamentul i-l atentioneaza pe concurent. Acesta, probabil va avea de ales. Ori face singur modificarea, fie programul va afisa optiunile corecte si concurentul va alege varianta pe care el o considera ca i se potriveste. Aceasta operatie se poate repeta la toate optiunile care vor fi accesibile. Cand numai sunt alte optiuni, probabil ca programul va intreba. Sunteti de acord cu modificarile pe care le-ati facut? Dupa confirmare ar mai putea fi o intrebare: Ati cunoscut regulamentul concursului, l-ati inteles si respectat. La un raspuns favorabil logul va fi salvat in vederea confruntarii fiecarui QSO.
   Acesta face parte dintr-un alt program.

 11. Salut,
  Sunt hatru dar nu incurc lumea! nu am inteles treaba cu apa! Ceva imi scapa! Hi! Sper sa iasa ceva ok cu concursul!
  73!

 12. Salutare tuturor.

  Imi pare rau sa va spun, dar pana acum n-am fost ajutat cu nimic si discutia s-a dus in alte directii.
  Tot ce ma intereseaza pe mine este sa discutam DOAR despre regulament si sa lasam arbitrarea si interfata si soft-ul care face validarea logurilor deoparte. Observ ca doriti OZN-uri in conditiile in care nu avem o arbitrare corecta si transparenta. Doresc sa ne concentram pe ce ne doare, odata ce totul merge la CI si CN precum functioneaza la ‘Cupa Napoca’ putem sa ne gandim la briz brizuri.

  Mersi,
  Sorin

 13. Salut, mi-au venit niste idei pt ambele concursuri.

  9. Pot participa toti radioamatorii indiferent daca detin sau nu legitimatie de sportiv.

  (In opinia mea, daca se va dovedi ca locurile fruntase vor fi ocupate de catre radioamatori fara legitimatie sportiva, atunci FRR ar trebui sa isi intretina colaborarea cu cluburile din care fac, sau ar putea face parte acesti radioamatorii) In clasamentul general „nesportivii” fruntasi sa zic asa, ii vor castiva moral pe „sportivii” legitimati 🙂 Sportivii legitimati FRR vor aparea ingrosat (bold) fata de restul radioamatorilor asa vom vedea si ponderea din fiecare tabara 🙂

  10. Se vor lua in calcul toate logurile checklog obtinute la punctul 5 indiferent daca in unul din ani nu apar in timp util checkloguri de la un anumit organizator.

  (ipotetic vorbind, LZ nu publica checklogurile in timp util anul acesta, desi an de an o facea cu rigurozitate. Dupa incheierea perioadei de primire loguri, chiar daca LZ le publica, nu le mai ia nimeni in considerare – asta e mai mult sa nu apara discutii aiurea)

  11. DX cluster permis pentru toata lumea

  (Spoturile pe cluster sunt benefice. Chiar daca ele ar contine inclusiv locatorul, e nevoie de alte campuri sa corespunda sa faci o legatura valida. Daca nu postezi tu, posteaza altul care te aude si tot acolo esti in BHF se practica la comentarii LOCATOR LOCATOR. Daca exagerezi cu self spoting-uri, devi ridicol pentru restul participantilor la cluster si te apostrofeaza ei oricum)

  P.S.
  Pentru membrii CA … dati-i drumu la discutie in sedinta astfel incat daca veti aproba aceste puncte sa fie irevocabile, nu sa fie povesti dupa concurs „cã câr cã mâr’. Daca nu se aproba in timp util, radioamatorii iubitori de VHF, pierdem ajutorul lui Sorin, si abia apoi o sa va dati seama cat de valoros e.

 14. Normal ar fi ca voi , asa gandesc eu, sa dati catre FRR clasamentul concursului si cei de la comisiile de specialitate sa faca clasamentele sportive. Acestea sa contina punctajul total obtinut fiindca totusi performanta lor ca sportivi este punctajul total nu cel obtinut numai cu cei legitimati. Propunerea sau ma rog sugestia mea de mai inainte care a venit fara a intelege in totalitate cum vreti voi sa faceti venise dupa ce am trimis un log la WPX si mi s-a recomandat siteul lor in care cu manutele mele am trebuit sa corectez logul pana ce pe site-ul respective mi s-a confirmat ca e ok si am putut sa-l trimit

 15. A trecut si data de 1 mai 2015, adica termenul limita pentru solutionarea celor cateva cerinte.
  Interesul celor care au puterea sa schimbe ceva in FRR a fost doar verbal, dar practic nu s-a miscat nimic (au avut loc cateva discutii la un singur punct din cele 8, dar cum spuneam mai sus, doar niste vorbe)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *