Comemorarea zilei capitulării Japoniei

În perioada 8 August 2015 — 4 Septembrie 2015, membrii clubului Essex CW Amateur Radio Club vor opera cu indicativul special GB2VJ pentru a comemora a 70-a aniversare a zilei victoriei asupra Japoniei, în Europa și Statele Unite.

La data de 14 august 1945 Japonia a capitulat necondiționat marcând de facto încetarea ostilităților pe toate fronturile celui de-al doilea Război Mondial. De atunci, zilele de 14 și 15 august sunt cunoscute drept „Zilele Victoriei asupra Japoniei”, „ziua V-J” sau „V-J Day” pe scurt. Termenul este utilizat și pentru data de 2 septembrie 1945 când reprezentanții Japoniei au semnat documentul de capitulare la bordul cuirasatului Missouri ancorat în rada portului Tokyo. Capitularea Japoniei pe teatrul de ostilități din Pacific a marcat finalul celor șase ani de război mondial.

Indicativul GB2VJ va opera în special în mod telegrafie, în toate benzile HF. Vor exista, sporadic, și emisiuni în fonie SSB.

Essex CW Club este un grup dedicat sprijinirii și încurajării învățării și utilizării codului Morse. Mai multe detalii pot fi obținute la adresa http://www.essexcw.org.uk/. Membrii clubului vor susține o sesiune de instruire în Morse începând cu data de 3 septembrie. Mai multe informații se pot obține la adresa: https://sites.google.com/site/essexcw/morse-tutor-group-danbury

YO3ITI

www.yo3iti.ro

Iubitor de pisici, muzică, foto. Măritat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *