Declinul populației de radioamatori din Coreea

Asociația radioamatorilor din Coreea (KARL) a remis un raport conferinței regiunii 3 IARU care va avea loc între 12 și 16 octombrie 2015.

În raport se afirmă că numărul de stații care operează în regim de amator a scăzut cu 22% față de 2009, de la 46.000 la 35.944.

Interesant este că, în iulie 2013, pentru promovarea acestui hobby, în Coreea s-a introdus o nouă clasă de operare, clasa a 4-a. Pentru obținerea autorizației candidatul trebuie doar să acumuleze opt ore de cursuri cu noțiuni de radioamatorism pentru începători. Deținătorilor acestei autorizații le este permis să emită cu o putere maximă de 10 W doar în benzile de 2 metri și 70 centimetri. În cei doi ani de la introducerea acestei noi clase, 5669 de pasionați și-au obținut autorizația de radioamator.

Tot în raport se precizează cum a impulsionat activitatea de radioamatorism plasarea unui repetor în banda de 2 metri pe unul dintre cei mai înalți munți din Coreea, la o altitudine de… 600 metri. Datorită înălțimii „fără precedent” la care a fost amplasat acest repetor, acoperirea în banda de 2 metri a atins întreaga suprafață a peninsulei coreene, realizând-se chiar contacte DX cu insula Jeju, aflată la 500km depărtare de Seul. Un DX club în 2 metri a luat ființă ca urmare a acestui eveniment.

Din aceeași sursă se pot afla informații interesante despre calendarul principalelor concursuri de radioamatorism din Coreea, date demografice, statistici de utilizare a benzilor de radioamatori și alte informații tehnice. Raportul este deosebit de interesant poate fi citit la link-ul furnizat pe site-ul YO5KUC: http://www.iaru-r3.org/16r3c/docs/027%20Report%20from%20KARL.doc

Documentele conferinței Regiunii a 3-a IARU: http://iaru-r3.org/16th-triennial-conference-of-the-iaru-r3-documents/

YO3ITI

www.yo3iti.ro

Iubitor de pisici, muzică, foto. Măritat.