RFinder — integrare cu rețeaua DMR-MARC

Mult-așteptata integrare dintre RFinder și DMR-MARC.net a fost încheiată ! RFinder are acum un feed permanent pe lista repetoarelor DMR (MOTOTRBO sau TRBO).

Repetoarele DMR beneficiază acum de informații despre locație, informații care sunt actualizate automat în fiecare zi la ora 11.00 UTC.

RFinder este o bază de date de informații despre repetoare de pe întreg mapamondul, conținând deja peste 50.000 de repetoare din 170 de țări. O taxă anuală de 9,99 USD (apx. 9 euro) oferă acces la datele repetoarelor prin intermediul aplicațiilor pentru Android, iPhone, RadioBuddy pentru iPhone, aplicațiile de la RT Systems sau suport pentru API-ul public CHIRP. Accesul la informații este permis de pe orice sistem de operare (Windows, Mac, Linux, Android, iPhone) sau de pe cele mai cunoscute sisteme GPS. Dezvoltarea aplicațiilor radio pentru iPhone și Android se poate realiza prin intermediul RFinderPi, un API pentru Raspberry Pi. RFinder și Echolink sunt strâns integrate atât pe Android cât și pe iPhone, printr-un singur click se pot accesa toate repetoarele existente în baza de date.

Bob Greenberg, W2CYK, creatorul RFinder, a declarat: „Dezvoltarea modurilor digitale în fonie cunoaște o tendință ascendentă. DMR este un standard deschis care utilizează eficient spectrul radio și, cel mai important, asgură interoperabilitatea între producătorii de echipamente radio. RFinder va continua să sprijine cele mai moderne tehnologii pentru radioamatori.

Abonamentele la serviciile RFinder pot fi realizate prin intermediul site-ului web sau al aplicațiilor pentru iPhone și Android.

YO3ITI

www.yo3iti.ro

Iubitor de pisici, muzică, foto. Măritat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *