Adunarea Generală a Membrilor Radioclubului YO5KUC — C.S.M. Bistrița

Adunarea generală a membrilor radioclubului YO5KUC se va desfășura sâmbătă, 20 februarie 2016, începând cu ora 10:00, în sala de conferințe a clubului,  str. Parcului nr. 1, Bistrița.

Ordinea de zi este următoarea :

 1. Execuția bugetară pentru anul 2015.
 2. Proiectul de buget pentru anul 2016.
 3. Stadiul proiectelor planificate pentru anul 2015.
 4. Realizări competiționale în anul 2015.
 5. Proiecte tehnice și competiționale pentru anul 2016.
 6. Taxa de membru al radioclubului.
 7. Primirea de noi membri.
 8. Concluzii și discuții.

Membrii radioclubului care doresc să aduca în discuție și un alt subiect sunt rugați să trimită un email pe adresa clubului, yo5kuc@bn.ro, pentru a fi adăugat pe ordinea de zi. Oricum, acest lucru se va putea face și în plenul adunării generale însă cu acordul majorității simple a membrilor prezenți.

Ca și la întrunirile din anii precedenți ne va face mare plăcere să-i avem alături pe prietenii noștri de la alte radiocluburi din țară. Cei care doresc să participe la lucrările întâlnirii noastre sunt rugați să trimită un email în acest sens pe aceeași adresă, yo5kuc@bn.ro.

Bistrița, 01 februarie 2016

Șef radioclub, Marius Aldea, YO5AM

YO5AM

Marius, YO5AM

Un comentariu la „Adunarea Generală a Membrilor Radioclubului YO5KUC — C.S.M. Bistrița

 1. FENOMENUL BISTRITA.

  Orientarile eronate in alegerile conducerii FRR in ultimii ani au rezultat cu decaderea drastica a radioamatorismului Roman. Oameni incompetenti, fara experienta in managerierea radioamatorismului, obtuzi, orgoliosi, ne comunicativi, inchistati in pozitia unui comportament demult perimat, al functionarului unui stat atotputernic, cu tendinte dictatoriale, incalcand propriile reguli statutare si chiar al Constitutiei intr-o activitate voluntara si de fapt hoby al radioamatorilor. In acest context nefericit si degradant insa, ca un fenomen de autoaparare a unui organism viu apare lupta anticorpilor de aparare, coagulare lenta dar constienta a oamenilor cu carisma, separarea fata de nocivitatea evidenta a unori conducatori alesi in mod eronat. Un exemplu a procesului de vindecare este BISTRITA, (dar nu e singular in Romania) unde oamenii de acolo au creat un site propriu, un perete de comunicare, interactiva fara discriminari cu o emsiune de QTC duminical conectat si pe EchoLink, largind participarea radioamatorilor chiar si peste granitele Tarii. Ce este semnificativ ca toate acestea nu au fost create artificial ca si o replica in contra FRR – au luat nastere din aspiratia pura spre un radioamatorism fara prejudecati si incorsetat in dogme perimate. Interesant este faptul ca in acest proces de coagulare naturala exista un factor care tine departe atragerea carcotasilor, a oamenilor care nu percep si nu cunosc nobilitatea radioamatorismului si al „fair play” – ului. Este un factor natural de selectie. Emisiunile lor de QTC a ajuns la un „reiting” net mai numeros de participare fata de QTC – ul „oficial” al FRR care a ajuns o emisiune seaca, cu un „platfus” ne atractiv si obtuz, unilateral. In data de 20 Febr. Si eu am fost invitat la adunarea bistritenilor alaturi de multi altii din diferite judete. Am avut impresie ca visez. Am gasit o atmosfera adevarat radioamatoriceasca, oameni de aceas pasiune, lipsiti de aroganta. Am planuit sa discut cu toti participantii dar nu am reusit pentru ca temele abordate au luat o turnura fara sfarsit. Impartasirea visurilor, a planurilor mi a redat increderea zdruncinata in calitatea radioamatorilor YO. Prezentarea planurilor de viitor al bistritenilor nu a continut nimic fortuit, cu ambitii de falsa stralucire, de parvenire. Era de fapt o sinteza a unui viitor activitate care s-a format prin consultarea larga a tuturor.
  Ma gandeam cu tristete la YO4BKM – Tavi care prin dramatica sa hotarare s-a retras din radioamatorism – oare cum se simtea intr-un astfel de colectiv ca a radioamatorilor bistriteni? Oameni care la ora actuala ard in singuratate pasiunea lor – oare cum se simteau in astfel de colectiv? Bistrita este un fenomen real, menita sa redea stralucirea odinioara a radioamatorismului Roman. Am venit de acolo intinerit cu cel putin 30 de ani.
  Multumesc oamenii minunati – multumesc celor care descopera „Fenomenul Bistrita”. Va iubesc.
  73 de Miki
  PS. Marius YO5AM nu a dorit sa posteze aceasta scrisoara din modestie. Respect parerea lui dar…tot am postat eu….hi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *