Un comentariu la „QTC 252 — 02.10.2106

  1. Buna seara Dr OM Marius,
    Imi pare rau ca nu am putut interveni pe timpul QTC-ului pentru a oferi detaliile cerute despre activitatea ARR in cadrul Noptii Cercetatorilor YP0NC.
    Voi incerca sa fiu succint fara sa plictisesc cu detalii! Un articol cu fotografii va fi publicat in revista MAGAZIN YO 2016.
    1. Activitatea Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost introdusa in calendarul cu activitatile ARR pe anul 2016 la propunerea lui YO3CPR Mihai incepand cu luna martie 2016, timp in care am pregatit indeamanunt participarea si la acest eveniment. Prin urmare participarea nu a fost facuta „pe genunchi” asa cum se presupunea!
    2. Tema anului 2016 fost :Prezentarea notiunilor de baza in studiul propagarii! Exemplificare prin realizarea QSO-urilor DX si QSO-uri locale:
    3. Am avut o pozitie foarte buna in cadrul expozantilor si dupa parerea mea au participat numai la standul Radioclubul Romaniei in jur de 300-400 de copii si 50-60 de adulti carora le-am satisfacut curiozitatile despre hobby-ul nostru. In medie fiecare grup de 5-6 vizitatori ramaneau cam 5-10 minute la stand. Altii au ramas pana la sfarsit si nu sau mai dezlipit.Hi! Cativa sau inscris la cursurile pe care le tinem sambata de la ora 10 la 14.00 la radioclubul ARR din cadrul Liceului de Telecomunicatii din Bucuresti. Echipa a prezentat tematica intr-o maniera foarte atractiva avand la dispozitie un proiector dotare si materialele didactice: Prezentari, materiale video, fotografii tematice, QSL-uri diferite, aparatura, etc. Vioara intai au reprezentat-o echipa de trei elevi deosebiti de pasionati de radioamatorism care se pregatesc sa devina radioamatori emitatori si membrii ai ARR. Putem spune ca a contat enorm faptul ca elevi prezentau curiosilor de aceeasi varsta notiuni pe intelesul fiecaruia fara a se pierde din esenta! A fost o lectie deschisa de radioamatorism continua pe durata a 6 ore. La final aproape toti eram ragusiti-obositi. O parte dintre noi de la prezentari si alta parte de la realizatea QSO/urilor de la cele doua transceivere instalate pentru efectuarea demonstratiilor de la care sa lucrat continuu.
    4. Cel putin 15-20 de radioamatori, unii cu strangere de inima, facand remarci de genul :De ce ati facut voi asta? au avut placerea sa ne viziteze standul. Am fost onorati si bucurosi! Multumim pentru vizite!
    5. Precizari
    Evenimentele: Expozitia RadioMondo, Scoala Altfel, Programul Traducatorilor Voluntari, Atlantykron, SOTA pentru incepatori, Noaptea Cercetatorilor, Gaudeamus si altele, fac parte din proiectul national de culturalizare a copiilor si parintilor despre ce inseamna radioamatorismul. Activitatea are intindere nationala si reprezinta una din activitatile permanente ale A.R.R.
    6. Multumim frumos pentru mentionarea evenimentului in cadrul QTC-ului. Ca o remarca: O perioada, la inceput, am trimis info despre ce se mai intampla in lumea radioamatorilor, catre QTC al FRR, dar niciodata nu au mentionat ceva din cele ce trimeteam asa ca am renuntat.
    Si sunt multe de adus in atentie!
    Urmeaza 17-21 Octombrie 2016, Conferinta de la Bordeaux a CEPT-ECC unde se vor intampla si lucruri neplacute pentru radioamatori ca de exemplu introducerea recomandari se pare cam „obligatorii” de examinare pentru obtinerea certificatului HAREC si a autorizatiei de radioamator. De parca nu erau suficiente si stufoase cele de pana acum. O palma data radioamatorilor de catre IARU despre care nu se pomeneste nimic in YO. Un membru ARR va face parte din comisia EURAO care va incerca sa pledeze pentru retragerea recomandarilor, simplificarea procedurii examinarii si nu ingreunarea ei. Si multe, multe altele.
    Succes pe mai departe!
    Cu respect!
    73 de YO9RIJ Petrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *