Programul Summitului de Bistrița – Ediția 2019

Ediția 2019 a tradiționalei întâlniri Summit-ul de Bistrița organizată de radioclubul YO5KUC, din cadrul C.S.M. Bistrița, se va desfășura în perioada 5 – 8 septembrie în două locații superbe, Lacul Colibița, o zonă de vis, la poalele Călimanilor, și în burgul nostru, Bistrița, o așezare mândră, durată de prin anul 1241, denumită și «Poarta Transilvaniei».

Ca de fiecare dată pe lângă plăcerea de a ne revedea sau de a înfiripa noi prietenii, și la această ediție, vor avea loc prezentări ale unor proiecte, studii și experimente. Lucrările Summit-ului vor fi transmise integral video live pe canalul youtube al clubului nostru, în data de 07 septembrie, începând cu orele 10:00 CFR, la adresa: https://youtu.be/DNrp8Y97Etc

 

 

În câteva cuvinte lucrurile se vor desfășura în felul următor :
Joi, 05.09.2019, primirea invitaților.
Vineri, 06.09.2019, vom continua cu sosirea și primirea invitaților. Va fi  un Field Day cu activități specifice, activarea indicativului special, YP5SUM, atât pe satelitul QO 100 cât și pe unde scurte, și multe altele. Seara, în jurul câtorva ceaoane cu tocană ardelenească, se va socializa intens pentru a fi în formă a doua zi.
Sâmbătă, 07.09.2019, lucrările Summit-ului, cu începere de la orele 10 :00 CFR, care se vor desfășura în sala de conferințe a C.S.M. Bistrița. Prezentările vor fi transmise live pe canalul youtube al clubului nostru „Radioclub CSM Bistrita”, după care va urma masa festivă, iar apoi, din nou la Colibița, vom trage concluzii până târziu în noapte.

Prezentări și dizertații propuse :

  • „Un tur al stației de concurs NR4M” – prezentare făcută de Ciprian Sufitchi, N2YO/YO3FWC, într-o transmisiune live de la Washington.
  • „DMR – generalități și prezentarea scurtă a unui repetor” – Costel Someșan, YO6OSC
  • „Panadapter pentru FT991 – Edmond Cosma-Someșan, YO5VAE
  • „Softurile de arbitraj pentru UUS” – Sorin Ciorceri, YO5PJB
  • „Aventurile unui newbee în lumea radioamatorismului” – Emilia Butnărașu, YO8YLX
  • „Extinderea performanțelor de recepție ale Bitx-ului cu ajutorul SDR-ului” – Ionuț George Lung, YO2LIG
  • „Construirea unui amplificator de 70W PUSH-PULL în domeniul HF” – Bogdan Petcu, YO3IFX
  • „Hellschreiber în waterfall-ul SDR-ului” – Sorin Pop, YO3SOR
  • „Dezvoltarea domeniului spațial” – Marius Trifu, YO7UPB
  • „O vizită la radioclubul central al URE de la Madrid” – Béla Bartha, YO5TP
  • „IOT – internet of things” – Costel Someșan, YO6OSC.

Duminică, 14.10.2018, trezirea, la o oră nedefinită, după care vom încerca să «punem țara la cale» înainte de a ne despărți cu părere de rău.

 

Cu prietenie, echipa YO5KUC

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *